02 Eylül, 2012

4 Şambali



Tarif yazmak için pek fırsat bulamadım ama ilk tarifimi vermek isityorum.Sevalce Lezzetler Blog sahibi Seval hanıma ilk tarif olarak Şambali tarifi için söz vermiştim ve hemen veriyoruuum:))

MALZEMELER :

500 gr İrmik
1 bardak toz şeker
1,5 bardak yoğurt
1 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı cep sodası
( yuvarlak veya kare borcam için ölçü olarak 250 gr'lık bir bardağım var onu kullandım )


ÜZERİ İÇİN :

 yeteri kadar tuzsuz fıstık

ŞERBET İÇİN :

3 bardak şeker
3 bardak su
isteğe göre Limon

YAPILIŞI :

Yoğurt ve şekeri güzelce karıştırıyoruz önce unu sonra irmiği ilave edip tekrar karıştırıyoruz.Katı bir hamur olacak ve daha sonra yağlanmış borcama döküp elimizle güzelce üzerini düzeltiyoruz.Fıstıkları yerleştirip 175 derece  ısıtılmış  fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıktıktan sonra soğuması için bırakıyoruz.
Soğuyan Şambalimizi istediğiniz büyüklükte kesip dilimleyebilirsiniz.

Şerbeti kaynatıp 5 dk. dinlendirdikten sonra üzerine döküyoruz.
Ben tatlının üzerini kapatmıyorum çünkü kıtır kıtır olduğu zaman daha çok seviyorum.Siz yumuşak olmasını isterseniz ılık olunca üzerini kapatabilirsiniz.
Herkese afiyet olsun :))

4 yorum:

  1. Bana İzmiri çağrıştıran,en sevdiğim bir tatlıdır.
    Ellerine sağlık canım.Nefis görünüyor ama,tarifini göremedim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Çok teşekkür ederim.Benim de çok sevdiğim bir tatlıdır.Tarif yazmak için henüz fırsat bulamadım ama en kısa sürede yazmayı düşünüyorum:)
    İlk olarak Şambali tarifini yazabilirim.
    İzmir'den sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı olsun.Hoş geldiniz:)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Çoook teşekkür ederim.
    Blog açmak için çok uğraştım ama sonunda birşeyler başardım galiba.Henüz yeniyim blogları tanımıyorum ama zamanla herkesi tanımak arkadaş olmak incelikleri sizden öğrenmek isterim.Tabii beni aranıza kabul ederseniz.
    Sevgiler:))

    YanıtlaSil