27 Mart, 2015

0 California Walnut Commission'un İzmir Blogger Etkinliği


          Geçtiğimiz günlerde California Walnut Commission tarafından Mövenpick Hotel İzmir’de düzenlenen çok güzel bir etkinliğe katıldım.

Alzheimer ve Kalp Hastalıkları Riskine Karşı: Ceviz

California Walnut Commission tarafından 11 Mart 2015 tarihinde Mövenpick Hotel İzmir’de düzenlenen etkinlikte, İzmir’li bloggerlara cevizin sağlık ve beslenme avantajları anlatıldı ve Mövenpick Hotel Executive Chef’i Murat Yıldız  bloggerlarla, ceviz konseptli yemek pişirme çalışması gerçekleştirdi.
Cevizin üretimi, dünyada ve Türkiye’de ki kullanım alanları ile ilgili olarak bilgiler verilen etkinlikte , cevizin Türk tüketicileri tarafından sağlıklı, besleyici ve keyifli bir atıştırmalık olarak değerlendirildiği anlatıldı.
Amerikan Kalp Vakfı tarafından  ‘kalp sağlığı üzerine olumlu etkileri’ konusunda sertifikalandırılan ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından kalp krizi riskini azaltabileceği konusunda onay alan ceviz, fonksiyonel bir gıda olarak biliniyor.









Cevizin Kalp Hastalıkları ve Alzheimer’a Etkisi
Yapılan araştırmalar sonucunda, bir kişinin beslenmesine ceviz dâhil edildiğinde, hâlihazırda kalp hastalığı olanlara fayda sağlanmasının yanı sıra, kalp hastalığı geliştirme riskinin de kayda değer oranda azaldığı gözlemlendi.
Advances in Nutrition dergisinin 14 Kasım 2014 tarihli sayısında çıkan bir makalede, Pennsylvania State Üniversitesi, Beslenme Bilimleri Bölümünden Ordinaryüs Profesör Penny Kris-Etherton, ve Jennifer A. Fleming, ceviz ve ceviz yağında bolca bulunan a-Linolenik Asit (ALA) alan kişilerin kalp ve damar hastalıklarına (CVD) yakalanma riskinin azaldığı sonucuna ulaştılar.
Journal of Alzheimer’s Disease’de yayınlanan hayvanlar üzerinde yapılan yeni bir araştırmaya göre, ise, ceviz tüketiminin Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltmada, başlangıcını geciktirmede, ilerlemesini yavaşlatmada veya Alzheimer hastalığını önlemede olumlu bir etkisi olabilir.

New York Eyaleti Gelişimsel Engeller Hakkında Temel Araştırmalar Enstitüsü (IBR), Gelişimsel Nöroloji Laboratuvarı başkanı Prof. Dr. Abha Chauhan önderliğinde yürütülen araştırmada, ceviz açısından zengin bir diyet uygulanan farelerde öğrenme becerilerinde, hafızada, kaygı azaltımında ve motor gelişiminde kayda değer iyileşme görülmüştür.  










Mövenpick Hotel Executive Chef’i Murat Yıldız 





Çerkez Tavuğu pişirmek  için tavuk tiftiyoruz.






Selfie çekilmeden  olmaz ki :)


Çerkez tavuğu ve cevizli bezirgani




                                                      Çerkez tavuğu ve cevizli bezirgani


                                   Dana Madalyon; Cevizli kıtır ve ızgara kuşkonmaz eşliğinde


 Mövenpick dondurma eşliğinde baklavamız da çok lezzetliydi.

Bu keyifli etkinlik için California Walnut Commission'a, Promedia'ya ve  Chef Murat Yıldız'a teşekkürler.


                       







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder